Oppgaven: Å tegne to hus som skal brukes til utleie for turister, men også kunne fungere som helårsboliger. Byggherre hadde krav til antall soverom, fotavtrykk mindre enn 80 kvm og et relativt stramt budsjett.

Program:Bolig
Sted: Kaupanger, Sogndal kommune
Størrelse: 140 kvm
Status: Ferdigstilt
Byggeår: 2011

FERIEHUS

Husene ligger like utenfor en gårdstun og leies ut i forbindelse med tursime.
På tomten har det tidligere stått flere gamle museumsbygninger, så tomten er opparbeidet, og husene er bygget på to flater i det ellers bratte terrenget. På tomten står det flere gamle trær og det var viktig å ta vare på disse og legge husene slik i terrenget at de fortsatt fikk utsikt mot fjorden og sol fra de ulike himmelretningene.

Private funksjoner som bad og soverom er lagt mot nord og huset har en lukket bakside. Her er også hovedinngangen lagt. På framsiden ligger kjøkken og soverom, der kjøkkenet ligger mot øst og morgensol, og stue mot vest. På hver side at huset finnes også opparbeidet utearealer til hvert rom.
Store vindusflater mot fjorden fra stua, bringer naturen tett på.
Kjernen i huset er en massiv peiselement som går gjennoom begge etasjene. Mot innganspartiet er det en nisje til å henge fra seg/tørke klær. Peismuren magasinerer også varme.
I andre etasje ligger to store soverom, en midtstue og et stort bad.

Veggene ble bygget i en hall et par km fra tomten. Disse ble deretter fraktet til tomten med en trailer og heist på plass av en kran. Vegger og takstoler var montert i løpet av fire timer. Deretter ble det isolert fra innsiden.
Utvendig ubehandlet furu, som etterhvert skal beises i en farge lik taket. Bilder kommer. Taket er trykkimorignert treverk. Innvendig er det lagt et slettpanel i alle rom, som er lysnet med beis. Peisen er delvis støpt og bygget i teglstein, deretter pusset.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ENEBOLIG UVDAL skisseprosjekt

Les mer

FERIEHUS
ferdigstillt

Oppgaven: Å tegne to hus som skal brukes til utleie for turister, men også kunne fungere som helårsboliger. Byggherre hadde krav til antall

Les mer

FERIEHUS
prosjektering

Bilder fra planleggingen av de to husene. Tomt, fasader i sketchup, design av peis, interiør.

Les mer


FERIEHUS
bygging

BILDESERIE

Bilder fra byggingen av de to hyttene. Veggene ble bygget innendørs, deretter fraktet til tomten og satt opp i løpet av en

Les mer

HJEMMESIDE TIL AMBLEGÅRD

WordPress er et publiseringssystem for web (også kalt innholdsstyringssystem (engelsk content management system)) skrevet i PHP og som benytter

Les mer

OMBYGGING
prosjektering

Oppgaven: Å tegne et nytt ingangsparti , ombygging av kjøkken , tilbygg mot vest, til et eldre hus i et gammelt gårdstun.

Les mer